Pompnet, dé website over insulinepomptherapie

{{Message}}

JDRF Nederland zoekt jonge ambassadeur voor Children's Congress in Washington!

Zelfverzekerd, leiderschapspotentieel, een flinke dosis overtuigingskracht, goede beheersing van de Engelse taal, tussen 12 en 17 jaar oud en niet in de laatste plaats; Type 1 Diabetes. Herken jij jezelf in deze eigenschappen? Dan ben jij misschien wel degene die JDRF Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens het Children's Congress in Washington van 6 t/m 12 juli 2019.

Iedere twee jaar organiseert JDRF International het Children's Congress waar 150 kinderen met Type 1 Diabetes bij elkaar komen. De missie van de reis? Overtuig het Amerikaanse Congres in Washington ervan dat Type 1 Diabetes-onderzoek ontzettend belangrijk is en dat er veel geld voor nodig is. Het Children's Congress 2017 zorgde ervoor dat er opnieuw ruim 120 miljoen euro aan Type 1 Diabetes-onderzoek werd toegezegd. Help jij dit jaar mee om weer een mooi bedrag bij elkaar te halen?

Jonge ervaringsdeskundige
Voor 2019 mag JDRF Nederland één jongere (12-17) afvaardigen. Je hoeft hier geen wetenschappelijke studie voor te hebben gevolgd, met een goed persoonlijk verhaal kom je al een heel eind. Bovendien, met Type 1 Diabetes kun je alles aan! Tijdens het congres vertellen alle 150 kersverse jeugdambassadeurs aan het Congres over hoe het is om te leven met Type 1 Diabetes. 

Children's Congress
De uitverkorene ontmoet tijdens het congres andere afgevaardigden uit alle hoeken van de wereld, waaronder een eigen Amerikaanse buddy. Daarnaast bezoek je de Nederlandse ambassade in Washington en ga je naar 'The Hill' om daar in het zicht van het Witte Huis te vertellen over een leven met Type 1 Diabetes. Natuurlijk wordt de reis geheel verzorgd door JDRF en gaat een van je ouders mee ter begeleiding.

Ambassadeurschap JDRF

De reis is een kick-off van twee jaar ambassadeurschap voor JDRF Nederland, waarbij je de nieuw opgedane kennis en ervaring bij thuiskomst deelt met media en tijdens evenementen van JDRF.

Inschrijven?

www.jdrf.nl/cc2019

Andere nieuwsitems

Nieuwe pomp: OmniPod Dash

De opvolger van de OmniPod is op de markt verschenen. Lees gauw alle informatie hierover.

Lees meer

Review Medtronic 670G

Maaike Helmers heeft een review geschreven over de Medtronic MiniMed 670G.

Lees meer

Alle nieuwsitems

Lees hier meer nieuws