Pompnet, dé website over insulinepomptherapie

{{Message}}

‘Er kan een tas verdwijnen dus alles gaat dubbel mee’

‘Ik ben sinds 2003 directeur van Stichting Vluchteling. Voor mijn werk ben ik geregeld op reis. Regelmaat past niet bij mij. Mijn leven is redelijk onvoorspelbaar, maar ik denk dat het beter is om iets te doen waarvan je houdt, dan voor een baan te kiezen die niet bij je past, alleen voor de regelmaat.

Op reis

Er gaat altijd een lijvige tas mee en op Schiphol komt mijn insulinepomp tevoorschijn, soms best lastig. In mijn tas zitten insulinepennen, reservepomp, hulpmiddelen en medicijnen. Ik houd er rekening mee dat er een tas kan verdwijnen, dus alles gaat dubbel mee. Ook voor een paar dagen is dat een aanzienlijke hoeveelheid. Ik reis zoveel dat het steeds meer op de automatische piloot gaat.
Mijn reizen zijn helemaal volgepland. ’s Avonds ben je doodmoe, maar dan moet ik nog bloed prikken, pillen slikken, mijn infuussetje vervangen. Dan heb ik echt een hekel aan mijn diabetes. Het zijn kleine dingen die ik als belastend ervaar. Maar dat gaat eigenlijk nergens over, zeker niet als je je realiseert dat in de landen die ik bezoek, diabetes vaak een doodvonnis is.’- Tineke Ceelen

Stichting Vluchteling zet zich in voor vluchtelingen in hun eigen land of in directe buurlanden.
www.stichtingvluchteling.nl

Laura over flexibele diensten

"Met een pomp kun je avond- en nachtdiensten beter opvangen."

Lees meer

Ervaringsverhalen

Hiernaast staat nog een ervaringsverhaal.
Wilt u meer lezen over ervaringen met andere onderwerpen? 

Klik dan op onderstaande button.